tisdag 29 april 2014

Måla fasaden!

Nu är det många kunder inne hos oss och pratar utemålning! Fasader, bodar, verandor, dörrar och lekstugor ska få ny färg och kanske tom ny kulör...:) Hur ska man då tänka?? Vad passar? Vilken ände ska vi börja i om vi ska välja kulör till husfasaden? Frågorna är många och tyvärr är svaren minst lika många...men det finns några saker man bör tänka på när man väljer kulör, jag har samlat några tips här.

#Tag hänsyn till huset! Försök hitta kulörer som speglar husets ålder/stil så känns det naturligt mer "rätt"
#Helheten är viktig! Det är inte bara kulören på fasaden som gör huset utan kombinationen fasad, tak, fönster, grund, hängrännor mm.
#Välj lite "smutsiga" kulörer, kulören blir starkare när den kommer ute och på stor yta!

#Åk runt och titta på färdigmålade hus! Bästa referensen är att se en kulör uppmålad i sin helhet. Ser man en kulör man gillar, ring upp den som bor där och fråga vad det är! Har aldrig hört någon bli arg för beröm över sitt hus:)
#Kulören till grunden bör ha minst samma ljushet eller mörkare för att huset inte ska se ut att hänga "löst" i luften!
#Köp provburkar och måla upp en yta på tex en skiva som man kan flytta runt! Kulörer ser olika ut i tex sol eller skugga.
#Vill man ha en varm ton, välj en kulör med lite gult i. Tex kan en neutralt grå kulör annars lätt få en blå ton ute.


Nedan har jag samlat lite exempel på trevliga färgkombinationer;


Kom in till oss på Colorama Linköping så hjälper vi dig att hitta rätta kulörerna till ditt hus. Glöm inte att man kan boka en tid med våra Fasadexperter inför målningen! Kom förbi så berättar vi mer!

Läs mer på Alcro.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar